Kycklingtacos med dilldressing

25 min. total

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 0,66 cup röd paprika, tärnad
  • 0,75 cup kidneybönor, avrunna
  • 8 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 1 cup sallad, skivad
  • 12 ounce kycklingbröst, styckat
  • 0,25 cup tomat, hackad
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 3 tsk dill, hackad
  • 1 spsk limejuice
  • 0,25 tsk salt

Instruktioner

  1. Stek kycklingen i en stekpanna på medelhög värme i 4-5 minuter per sida. Skär den i strimlor.
  2. Hetta upp oljan i pannan på medelvärme. Tillsätt paprikan och stek i 5-6 minuter. Förbered tortillas enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rör ner kidneybönorna i paprikan, stek i 2-3 minuter och ta bort från värmen. Placera sallad, kyckling, paprikablandning och tomat i mitten av tortillan.
  4. Vispa ihop yoghurt, dill, limejuice och salt i en skål. Lägg dilldressingen på tortillorna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 547 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 53 %

Fett: 24 %