Kycklingsoppa i röd curry

25 min. total

Ingredienser

  • 14 ounce kokosmjölk
  • 14 translation missing: da.fluid_ounce kycklingbuljong
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 stk citrongräs, finhackat
  • 1 pound kycklingbröst i tärningar
  • 1 stk morot i skivor
  • 1 cup skivad svamp
  • 1 spsk limejuice
  • 1 spsk fisksås
  • 1 tsk brunt mjöl
  • 2 spsk röd currypasta
  • 2 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Blanda kokosmjölk, buljong, ingefära och citrongräs i en kastrull. Koka upp på hög värme.
  2. Tillsätt kyckling, morötter, champinjoner, limesaft, fisksås, brunt socker och röd currypasta.
  3. Sänk värmen och låt det sjuda tills kycklingen är klar, cirka 5-10 minuter. Servera med persilja som garnering.

Näring (per person)

Kalorier: 231 kcal.

Protein: 42 %

Kolhydrater: 6 %.

Fett: 52 %