Kycklingsallad med spenat och paprika

20 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk paprika, rökt
  • 2 cup spenat
  • 1 spsk torkade tranbär
  • 0,25 cup höstost, smulad
  • 1 stk kycklingbröst

Instruktioner

  1. Vispa ihop citronsaft, honung, salt och peppar i en skål.
  2. Lägg kycklingen i en ny skål. Tillsätt olja, vitlök, paprika, salt och peppar. Massera in kryddblandningen i kycklingen.
  3. Hetta upp en stekpanna med fett på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 minuter på varje sida.
  4. Lägg spenaten på en tallrik tillsammans med tranbär och fetaost. Skär kycklingen i skivor, lägg den på toppen och ringla över dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 445 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 49 %