Kycklingsallad med sesamdressing

20 min. total

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 st kycklingbröst
  • 1,2 dl skivad champinjon
  • 6 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1,5 tsk socker
  • 2 tsk sojasås
  • 1 msk sesamfrön
  • 2,4 dl icebergsallat, hackad

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull. Täck över med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme.
  2. Sätt på locket, ta bort kastrullen från värmen och låt den stå. Häll sedan av vattnet, häll i kallt vatten, skala ägget och skär det i skivor.
  3. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i 4-5 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen och låt den vila. Skär sedan i skivor.
  5. Använd samma stekpanna för att fräsa svampen i 2-4 minuter. Ta bort dem från värmen
  6. Vispa ihop resterande olja, vinäger, sesamolja, socker och sojasås i en skål.
  7. Ta en ny skål och lägg i sallad, kyckling, champinjoner och ägg. Strö över sesamfrön, ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 675 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 66 %