Kycklingsallad med sesamdressing

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk kycklingbröst
  • 0,5 cup skivad champinjon
  • 6 spsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1,5 tsk socker
  • 2 tsk sojasås
  • 1 spsk sesamfrön
  • 1 cup icebergsallat, hackad

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull. Täck över med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme.
  2. Sätt på locket, ta bort kastrullen från värmen och låt den stå. Häll sedan av vattnet, häll i kallt vatten, skala ägget och skär det i skivor.
  3. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i 4-5 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen och låt den vila. Skär sedan i skivor.
  5. Använd samma stekpanna för att fräsa svampen i 2-4 minuter. Ta bort dem från värmen
  6. Vispa ihop resterande olja, vinäger, sesamolja, socker och sojasås i en skål.
  7. Ta en ny skål och lägg i sallad, kyckling, champinjoner och ägg. Strö över sesamfrön, ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 675 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 66 %