Kycklingpita

20 min. total

Ingredienser

  • 0,66 cup grekisk yoghurt
  • 2 tsk citronsaft
  • 8 stk pitabröd, fullkornsbröd
  • 8 blad sallat
  • 2 stk kycklingbröst, styckat
  • 0,5 cup rödkål, hackad
  • 1 cup gurka i skivor
  • 0,5 cup rödlök i skivor
  • 1 cup tomat i skivor

Instruktioner

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen i 3-5 minuter. på varje sida. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylskåp.
  3. Fyll varje pitabröd med sallad, kyckling, rödkål, gurka, lök och tomat. Häll i yoghurtsåsen på slutet och ät!

Näring (per person)

Kalorier: 518 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 11 %