Kycklingköttbullar med squashnudlar

40 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound malet kyckling
  • 0,25 cup rasp
  • 1 stk ägg
  • 3 spsk persilja, hackad
  • 1,5 ounce parmesan, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk olivolja
  • 25 ounce tomatsås
  • 4 stk squash som nudlar
  • 2 blad basilika, hackad

Instruktioner

  1. Blanda kyckling, brödsmulor, ägg, persilja, parmesanost, hälften av vitlöken, salt och peppar i en skål. Forma köttbullarna av detta.
  2. Hetta upp hälften av oljan i pannan på medelvärme. Stek köttbullarna, vänd dem regelbundet, i 4-6 minuter.
  3. Sänk värmen till medelvärme och tillsätt tomatsåsen. Låt sjuda tills köttbullarna är genomkokta och såsen har tjocknat, ca 14-16 minuter.
  4. Under tiden värmer du resten av oljan i en annan kastrull på medelvärme. Stek zucchininudlarna och vitlöken i 2-3 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna ovanpå nudlarna och garnera med basilika.

Näring (per person)

Kalorier: 707 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 28 %