Kycklingköttbullar med asiatisk slaw

30 min. total

Ingredienser

  • 500 gram malet kyckling
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 100 gram morot, riven
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 2 spsk sojasås
  • 2 spsk olivolja
  • 100 gram romansallat, hackad
  • 100 gram rödkål, riven
  • 100 gram morot i strimlor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 spsk honung
  • 30 gram jordnötssmör
  • 2 spsk risvinäger
  • 0,5 cup vatten
  • 2 spsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Blanda kyckling, 3/4 av ingefäran, 1/2 av vitlöken, morot, persilja och sojasås i en skål.
  2. Forma blandningen till köttbullar. Värm oljan i en stekpanna. Stek köttbullarna i 6-7 minuter på varje sida.
  3. Blanda sallad, kål och morot i en skål. Vispa ihop ingefära, vitlök, sesamolja, honung, jordnötssmör, vinäger och vatten i en annan skål.
  4. Servera köttfärsen med sallad. Ringla över dressingen. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 728 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 53 %