Kycklingkotletter med citron

30 min. total

Ingredienser

  • 4 stk kycklingbröst
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,33 cup vetemjöl
  • 4 spsk smör
  • 2 spsk olivolja
  • 0,25 cup kycklingbuljong
  • 3 spsk citronsaft
  • 8 stykke citron i skivor
  • 0,25 cup persilja, hackad
  • 4 cup romansallat, hackad

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingbröst på mitten. Lägg kycklingen mellan två lager plastfolie. Rulla kycklingen platt med en rulltång.
  2. Strö över kycklingen med salt och peppar. Strö mjöl över kycklingen.
  3. Smält 1/2 av smöret och 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Stek kycklingen 2-3 minuter på varje sida. Flytta kycklingen till en tallrik och stek resten av kycklingen.
  5. Tillsätt buljong och citronsaft i en kastrull. Koka i 1-2 minuter eller tills såsen har tjocknat.
  6. Tillsätt citronskivor. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt persiljan och smält resten av smöret.
  7. Häll såsen över kycklingen. Servera med hackad sallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 421 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 12 %.

Fett: 58 %