Kyckling- och kikärtsoppa

40 min. total

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 2 stk morot i skivor
  • 1 pound kycklingbröst i tärningar
  • 32 translation missing: da.fluid_ounce grönsaksbuljong
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 2 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt löken och fräs i ca 4 minuter.
  2. Tillsätt vitlök, spiskummin och kanel och fräs i 1 minut. Lägg sedan morötter och kyckling i pannan.
  3. Häll buljongen i kastrullen och koka upp. Sänk till en liten kokpunkt, tillsätt kikärtorna och låt dem koka i 15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Garnera med persilja och servera.

Näring (per person)

Kalorier: 336 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 35 %