Kyckling fyllda paprika

70 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 1 spsk kokosolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 8 ounce svamp, hackad
  • 1 pound malet kyckling
  • 1,5 cup tomatsås
  • 1 spsk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 8 stk röd paprika, utan topp
  • 1 cup varmt vatten

Instruktioner

  1. Koka det bruna riset enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm ugnen till 205 °C.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme.
  3. Fräs löken i 5-7 minuter under regelbunden omrörning. Lägg dem i en skål.
  4. Lägg riset, kycklingen, 1/2 av tomatsåsen, vinäger, oregano, salt och peppar i skålen och blanda ordentligt.
  5. Rör fyllningen i paprikorna tills de är 3/4 fyllda. Lägg paprikorna i en ugnsfast form med lock. Lägg paprikatopparna mellan dem.
  6. Blanda vattnet och resten av tomatsåsen i en skål. Häll den över paprikorna och botten av skålen.
  7. Lägg ett lock på skålen. Grädda i 40-60 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 591 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 58 %

Fett: 19 %