Kyckling fyllda paprika

70 min. total

Ingredienser

  • 2,4 dl brunt ris
  • 1 msk kokosolja
  • 1 st lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 230 gram svamp, hackad
  • 450 gram malet kyckling
  • 3,5 dl tomatsås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 8 st röd paprika, utan topp
  • 2,4 dl varmt vatten

Instruktioner

  1. Koka det bruna riset enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm ugnen till 205 °C.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme.
  3. Fräs löken i 5-7 minuter under regelbunden omrörning. Lägg dem i en skål.
  4. Lägg riset, kycklingen, 1/2 av tomatsåsen, vinäger, oregano, salt och peppar i skålen och blanda ordentligt.
  5. Rör fyllningen i paprikorna tills de är 3/4 fyllda. Lägg paprikorna i en ugnsfast form med lock. Lägg paprikatopparna mellan dem.
  6. Blanda vattnet och resten av tomatsåsen i en skål. Häll den över paprikorna och botten av skålen.
  7. Lägg ett lock på skålen. Grädda i 40-60 minuter. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 591 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 58 %

Fett: 19 %