Kyckling Buddha Bowl

30 min. total

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 st kycklingbröst
  • 2,4 dl brysselkål, halverad
  • 1 st röd paprika, skuren
  • 210 gram kikärter, avrunna
  • 2 tsk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk lönnsirap
  • 5 msk varmt vatten
  • 1,2 dl quinoa, kokt
  • 2,4 dl spenat
  • 1 st avokado i skivor
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Ringla 1/2 av oljan över kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna på medelhög värme i 5 minuter på varje sida. Skär i skivor.
  3. Lägg brysselkål, paprika och kikärter på en plåt. Ringla över resten av oljan. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Under tiden kokar du quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  5. Blanda tahini, citronsaft och lönnsirap i en liten skål till en jämn smet. Tillsätt det varma vattnet lite i taget tills dressingen är slät.
  6. Ta en ny skål och blanda quinoa, rostade grönsaker, kikärter och spenat.
  7. Lägg avokado och kyckling ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 785 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 36 %

Fett: 39 %