Kyckling Buddha Bowl

30 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 cup brysselkål, halverad
  • 1 stk röd paprika, skuren
  • 7,5 ounce kikärter, avrunna
  • 2 tsk tahini
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk lönnsirap
  • 5 spsk varmt vatten
  • 0,5 cup quinoa, kokt
  • 1 cup spenat
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Ringla 1/2 av oljan över kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna på medelhög värme i 5 minuter på varje sida. Skär i skivor.
  3. Lägg brysselkål, paprika och kikärter på en plåt. Ringla över resten av oljan. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Under tiden kokar du quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  5. Blanda tahini, citronsaft och lönnsirap i en liten skål till en jämn smet. Tillsätt det varma vattnet lite i taget tills dressingen är slät.
  6. Ta en ny skål och blanda quinoa, rostade grönsaker, kikärter och spenat.
  7. Lägg avokado och kyckling ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 785 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 36 %

Fett: 39 %