Kryddiga, panerade tigerräkor

20 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 1 pound tigerräkor, blancherade
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 stk citron i skivor

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll dem varma. Krydda räkorna med vitlökspulver, chili, spiskummin, salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en grillpanna på medelvärme. Stek räkorna i ett enda lager i pannan i 2 minuter.
  3. Vänd på räkorna och stek ytterligare 30-45 sekunder. Ta bort den från pannan innan svansen rullar ihop sig.
  4. Servera räkorna med citronskivor på en bädd av brunt ris. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 673 kcal.

Protein: 38 %

Kolhydrater: 45 %

Fett: 17%