Kryddig vegansk kikärtsgryta.

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 cup morot, hackad
  • 1 cup selleri, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 30 ounce kikärter, avrunna
  • 15 ounce körsbärstomat, halverad
  • 0,5 cup grönsaksbuljong
  • 1 spsk tabasco
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 1 cup broccoli, buketter

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, morot, selleri, broccoli, vitlök och spiskummin tills de är mjuka. Tillsätt kikärter, tomater, buljong och tabasco.
  2. Koka upp grytan. Sänk värmen och låt sjuda med locket på i 10 minuter.
  3. Ta bort den från värmen. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 348 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 55 %

Fett: 25 %