Kryddig sallad med svart ris och ärter

25 min. total

Ingredienser

  • 1 cup svart ris
  • 1 cup sockerärter
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 1 spsk olivolja
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ta av grytan från spisen och häll av vattnet.
  2. Rör ner sockerärtorna och låt dem svalna något. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar i en stor skål.
  4. Tillsätt risblandningen, tomaterna och ärtorna. Rör om ordentligt för att fördela dressingen.

Näring (per person)

Kalorier: 510 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 70 %

Fett: 18 %