Kryddig kycklingtaco

25 min. total

Ingredienser

  • 0,25 tsk salt
  • 0,12 tsk peppar
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk chili, mald
  • 1 stk kycklingbröst
  • 1 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 0,5 cup rödkål, hackad
  • 0,5 stk avokado i skivor
  • 0,25 stk gurka i skivor
  • 1 stk kalk i både

Instruktioner

  1. Blanda salt, peppar, spiskummin och chili i en skål. Strö det över kycklingen och massera in kryddorna i köttet.
  2. Förvärm grillen på medelhög värme. Pensla grillen med olja. Grilla kycklingen i 5 minuter på varje sida.
  3. Lägg den på en tallrik och täck den med aluminiumfolie. Låt den vila och skär den sedan i skivor. Värm tortillorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Lägg kål, kyckling, avokado och gurka på en varm tortilla. Servera med limeade. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 533 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 37 %