Krispig fisk med potatis

45 min. total

Ingredienser

  • 4 st potatis, skuren
  • 1,2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprika
  • 0,5 tsk salt och peppar
  • 0,5 st ägg, vispade
  • 230 gram torskfilé
  • 0,6 dl körsbärstomat, halverad
  • 1 msk vårlök, hackad
  • 1 st citronbåt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Smörj en bakplåt. Skär den oskalade potatisen i skivor.
  2. Skölj dem och låt dem torka. Lägg potatisskivorna på plåten. Grädda i 30 minuter. Tillsätt mjöl, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Rör ner äggen i de torra ingredienserna. Rör om tills det bildas en deg. Tillsätt vatten om det behövs. Doppa torskfilén i smeten och lägg den på plåten bredvid potatisen.
  4. Grädda i 20 minuter, vänd en gång. Servera fisken och potatisen med citronen. Garnera med färska tomater och vårlök. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 605 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 68 %

Fett: 7 %