Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Krispig fisk med potatis
45 min. total
Ingredienser
- 4 st potatis, skuren
- 1,2 dl fullkornsvetemjöl
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk paprika
- 0,5 tsk salt och peppar
- 0,5 st ägg, vispade
- 230 gram torskfilé
- 0,6 dl körsbärstomat, halverad
- 1 msk vårlök, hackad
- 1 st citronbåt
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 205 °C. Smörj en bakplåt. Skär den oskalade potatisen i skivor.
- Skölj dem och låt dem torka. Lägg potatisskivorna på plåten. Grädda i 30 minuter. Tillsätt mjöl, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar.
- Rör ner äggen i de torra ingredienserna. Rör om tills det bildas en deg. Tillsätt vatten om det behövs. Doppa torskfilén i smeten och lägg den på plåten bredvid potatisen.
- Grädda i 20 minuter, vänd en gång. Servera fisken och potatisen med citronen. Garnera med färska tomater och vårlök. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 605 kcal.
Protein: 25 %.
Kolhydrater: 68 %
Fett: 7 %