Krispig fisk med potatis

45 min. total

Ingredienser

  • 4 stk potatis, skuren
  • 0,5 cup fullkornsvetemjöl
  • 1 spsk vitlökspulver
  • 1 spsk paprika
  • 0,5 tsk salt och peppar
  • 0,5 stk ägg, vispade
  • 8 ounce torskfilé
  • 0,25 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 spsk vårlök, hackad
  • 1 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Smörj en bakplåt. Skär den oskalade potatisen i skivor.
  2. Skölj dem och låt dem torka. Lägg potatisskivorna på plåten. Grädda i 30 minuter. Tillsätt mjöl, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Rör ner äggen i de torra ingredienserna. Rör om tills det bildas en deg. Tillsätt vatten om det behövs. Doppa torskfilén i smeten och lägg den på plåten bredvid potatisen.
  4. Grädda i 20 minuter, vänd en gång. Servera fisken och potatisen med citronen. Garnera med färska tomater och vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 605 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 68 %

Fett: 7 %