Krämig pumpasoppa och morotssoppa

25 min. total

Ingredienser

  • 1,5 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 800 gram hokkaido pumpa i tärningar
  • 500 gram morot i tärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk muskotnöt, mald
  • 24 translation missing: da.fluid_ounce grönsaksbuljong
  • 2 spsk gräddfil
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Värm olivolja i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök, ingefära, pumpa, morötter, timjan och muskot. Stek i 10 minuter.
  2. Häll upp buljongen i kastrullen och låt sjuda i 10-15 minuter. Stäng av värmen. Låt grönsakerna svalna en stund och lägg dem i en matberedare.
  3. Blanda tills ytan är slät. Servera med crème fraiche och färsk persilja. Yum!

Näring (per person)

Kalorier: 165 kcal.

Protein: 8 %.

Kolhydrater: 48 %

Fett: 44 %