Krämig potatissoppa

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 cup lök, hackad
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 2 cup tärnad potatis
  • 2 cup mjölk
  • 2 cup grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk timjan, hackad

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan på låg värme i en kastrull och stek löken tills den är gyllene. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut. Tillsätt potatisen och buljongen.
  2. Koka upp blandningen och sänk den till låg värme. Häll i mjölken och låt sjuda tills potatisen är mjuk. (Valfritt: tillsätt timjanblad).
  3. Använd en matberedare för att purera soppan. Häll blandningen i en ren kastrull och låt den koka upp.
  4. Om soppan är för tjock kan den spädas ut med lite buljong från tidigare. Smaka av, njut!

Näring (per person)

Kalorier: 145 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 54 %

Fett: 29 %