Krämig kyckling och spenatpasta

30 min. total

Ingredienser

  • 16 ounce pennepasta, fullkorn
  • 5 ounce spenat
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk olivolja
  • 3 stk kycklingbröst, styckat
  • 15 ounce ricottaost
  • 4 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Avlopp. Tillsätt spenaten till pastan och täck grytan. Värmen från pastan får spenaten att rulla ihop sig medan du förbereder resten.
  2. Hetta upp oljan i en panna utan fästmassa på medelvärme och fräs löken i ca 10 minuter.
  3. Lägg löken åt sidan i en stor skål. Använd samma stekpanna för att steka kycklingen i cirka 10 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.
  4. Tillsätt ricotta- och parmesanostarna i lökskålen och blanda ordentligt.
  5. Lägg kyckling, pasta och spenat i samma skål och vänd runt tills allt är väl blandat.
  6. Smaka av med salt och peppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 792 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 28 %