Krämig blomkålspasta

35 min. total

Ingredienser

  • 500 gram spaghetti, fullkorn
  • 5 cup blomkål, buketter
  • 2 spsk sojamjölk
  • 0,75 cup grönsaksbuljong
  • 0,5 cup basilika, hackad
  • 2 spsk olivolja
  • 5 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk smör
  • 0,5 cup kapris
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Tillsätt blomkål, sojamjölk, buljong, salt och peppar.
  2. Blanda på låg intensitet tills det blir krämigt. Tillsätt basilika och mixa på hög intensitet tills det blir krämigt. Tillsätt buljong om såsen är för tjock.
  3. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlöken i 1 minut. Smält smöret och vänd runt i pannan tills det är täckt.
  4. Sänk värmen till låg temperatur. Tillsätt blomkålssåsen och rör om. Tillsätt kapris och låt sjuda i 3 minuter.
  5. Tillsätt citronsaften, rör om och ta bort från värmen. Rör ner spagettin i såsen. Servera med parmesan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 665 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 57 %

Fett: 28 %