Köttbullar och sallad

35 min. total

Ingredienser

  • 680 gram malet nötkött (fettsnålt)
  • 2,4 dl rasp
  • 1 st ägg
  • 0,6 dl lök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 tsk vitlök, finhackad
  • 2 msk parmesan, riven
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2,4 dl körsbärstomat, halverad
  • 1 st rödlök i skivor
  • 140 gram rucola
  • 1,8 dl yoghurt, naturlig
  • 2 tsk dill, hackad
  • 140 gram spenat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en bred stekpanna.
  2. Blanda nötkött, brödsmulor, ägg, lök, persilja, vitlök, salt och peppar.
  3. Forma blandningen till köttbullar och lägg dem i formen. Grädda i ugnen i 20 minuter och vänd dem efter halva tiden.
  4. Under tiden vispar du 2/3 av oljan, 1/2 av citronsaften, salt och peppar. Tillsätt lök, tomat, spenat och ruccola. Blanda salladen.
  5. Vispa ihop resterande olja, resterande citronsaft, yoghurt, dill, salt och peppar. Servera köttbullarna med yoghurtdippen och salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 576 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 48 %