Köttbullar och sallad

35 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 1 cup rasp
  • 1 stk ägg
  • 0,25 cup lök, hackad
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 0,5 tsk vitlök, finhackad
  • 2 spsk parmesan, riven
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 5 ounce rucola
  • 0,75 cup yoghurt, naturlig
  • 2 tsk dill, hackad
  • 5 ounce spenat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en bred stekpanna.
  2. Blanda nötkött, brödsmulor, ägg, lök, persilja, vitlök, salt och peppar.
  3. Forma blandningen till köttbullar och lägg dem i formen. Grädda i ugnen i 20 minuter och vänd dem efter halva tiden.
  4. Under tiden vispar du 2/3 av oljan, 1/2 av citronsaften, salt och peppar. Tillsätt lök, tomat, spenat och ruccola. Blanda salladen.
  5. Vispa ihop resterande olja, resterande citronsaft, yoghurt, dill, salt och peppar. Servera köttbullarna med yoghurtdippen och salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 576 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 48 %