Köttbullar med kyckling och spaghetti

60 min. total

Ingredienser

  • 0,55 pound malet kyckling
  • 0,07 pound parmesan, riven
  • 0,5 cup rasp
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 stk ägg, vispade
  • 0,5 cup persilja, hackad
  • 2 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 16 ounce skalade tomater
  • 6 ounce tomatpuré
  • 2 spsk basilika, hackad
  • 1 spsk italiensk krydda
  • 16 ounce spaghetti, fullkorn

Instruktioner

  1. Blanda hackad kyckling, parmesanost, brödsmulor, vitlök, ägg, persilja, salt och peppar. Forma små köttbullar och ställ dem i kylskåp i cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp det mesta av oljan i en stekpanna och stek köttbullarna tills de är gyllenbruna. Spara en del av oljan till senare.
  3. För att göra såsen, värm resten av olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt löken och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt skalade tomater, tomatpuré och italienska kryddor. Täck över och koka upp under omrörning ibland. Sänk värmen, lägg på locket och låt koka i 20 minuter.
  4. Lägg köttbullarna i såsen tillsammans med basilikabladen och låt sjuda i 10-15 minuter. Smaka av med kryddor.
  5. Medan såsen kokar du spaghettierna tills de är al dente. Tömma den.
  6. Häll såsen över pastan och blanda väl. Garnera med färsk basilika och krossad svartpeppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 58 %

Fett: 22 %