Köttbullar med kyckling

35 min. total

Ingredienser

  • 1 pound malet kyckling
  • 0,5 cup vetemjöl
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 8 spsk parmesan, riven
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • 1 stk ägg, vispade
  • 2 spsk olivolja
  • 6 cup blandad sallad
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Smörj botten på en bred stekpanna med olivolja. Ställ den åt sidan.
  2. Blanda kyckling, mjöl, persilja, parmesan, vitlökspulver, ägg, salt och peppar i en skål. Blanda ordentligt.
  3. Forma köttbullarna till köttbullar. Placera köttbullarna på brödformen och tänk på att lämna mellanrum.
  4. Grädda dem i 15-20 minuter. Sätt ugnen på hög temperatur och ställ in brödformen i övre delen, närmast värmen, i 3-5 minuter för att få en krispig kant.
  5. Under tiden vispar du ihop citronsaft, salt och peppar.
  6. Servera köttbullarna med blandad sallad och en fräsch citrondressing. Garnera med persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 406 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 17 %

Fett: 48 %