Köttbullar av blomkål

40 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkål, buketter
  • 3 tsk olivolja
  • 0,25 stk rödlök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1,4 cup havregrynsgröt
  • 2 spsk italiensk krydda
  • 0,5 cup grekisk yoghurt
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 cup romansallat, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg blomkålsblommorna på plåten och ringla 1/3 av oljan över dem.
  2. Blanda blomkålen i oljan för att täcka den. Grädda i 20 minuter. Under tiden. Hetta upp 1/2 av den resterande oljan i en stekpanna på medelvärme.
  3. Fräs lök och vitlök tills de är klara och ta bort dem från värmen. Ta ut blomkålen ur ugnen.
  4. Lägg blomkål, havregryn, vitlök och lök i en matberedare och mixa ihop. Häll blandningen i en skål.
  5. Tillsätt kryddor, salt, peppar och resten av oljan. Rör ihop. Rulla ihop blandningen till små bollar.
  6. Lägg dem på bakplåtspapper. Lägg dem i frysen i 10-15 minuter. Hetta upp en stekpanna med fett på medelhög värme.
  7. Stek blomkålsbollarna i 10-15 minuter. Blanda yoghurt, vitlökspulver och citronsaft i en skål.
  8. Servera blomkålsköttbullarna med yoghurtdipp och sallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 198 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 53 %

Fett: 28 %