Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Köttbullar av blomkål
40 min. total
Ingredienser
- 0,5 st blomkål, buketter
- 3 tsk olivolja
- 0,25 st rödlök, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 3,3 dl havregrynsgröt
- 2 msk italiensk krydda
- 1,2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 2 tsk citronsaft
- 9,5 dl romansallat, hackad
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg blomkålsblommorna på plåten och ringla 1/3 av oljan över dem.
- Blanda blomkålen i oljan för att täcka den. Grädda i 20 minuter. Under tiden. Hetta upp 1/2 av den resterande oljan i en stekpanna på medelvärme.
- Fräs lök och vitlök tills de är klara och ta bort dem från värmen. Ta ut blomkålen ur ugnen.
- Lägg blomkål, havregryn, vitlök och lök i en matberedare och mixa ihop. Häll blandningen i en skål.
- Tillsätt kryddor, salt, peppar och resten av oljan. Rör ihop. Rulla ihop blandningen till små bollar.
- Lägg dem på bakplåtspapper. Lägg dem i frysen i 10-15 minuter. Hetta upp en stekpanna med fett på medelhög värme.
- Stek blomkålsbollarna i 10-15 minuter. Blanda yoghurt, vitlökspulver och citronsaft i en skål.
- Servera blomkålsköttbullarna med yoghurtdipp och sallad. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 198 kcal.
Protein: 19 %
Kolhydrater: 53 %
Fett: 28 %