Kokosnöt blomkål tacos

45 min. total

Ingredienser

  • 3 cup blomkål, buketter
  • 0,25 cup kokosmjölk
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk majsmjöl
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 spsk kokosnötmjöl
  • 1 cup rödkål, hackad
  • 0,25 cup grekisk yoghurt
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda brödsmulor, majsmjöl, gurkmeja, vitlökspulver, salt och peppar i en djup skål.
  3. Häll kokosmjölken i en annan djup skål.
  4. Lägg blomkålsblommorna först i kokosmjölk och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg dem på bakplåtspapper.
  5. Grädda blomkålen i 30 minuter. Vänd och grädda i ytterligare 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen.
  6. Strö kokosmjöl över blomkålen. Grädda i ytterligare 3-4 minuter.
  7. Rör ihop yoghurt, citronsaft och salt. Ställ in i kylskåpet tills det behövs.
  8. Lägg rödkål, blomkål och yoghurtdressing på en tortilla. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 540 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 62 %

Fett: 24 %