Kockens potatissallad

35 min. total

Ingredienser

  • 3 stk tärnad potatis
  • 4 stk ägg
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk äppelcidervinäger
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 10 ounce sallat
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 8 stk kalkonbacon, hackad

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en kastrull och täck den med vatten. Koka upp vattnet och täck det med ett lock.
  2. Sänk till medel-låg värme. Koka i 15 minuter. Låt rinna av och låt svalna.
  3. Lägg äggen i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme och täck över.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå. Stek kalkonbaconet i en stekpanna med icke-stickande yta tills det är krispigt.
  5. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, senap, vårlök, salt och peppar i en liten skål.
  6. Skala äggen och skär dem i kvartar. Lägg upp sallad, potatis, tomat, ägg och kalkonbacon på en tallrik.
  7. Ringla dressingen över salladerna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 347 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 46 %