Knäckig potatissallad

40 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound potatis, skuren
  • 3 spsk olivolja
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2,3 spsk sherry-vinäger
  • 0,5 cup soltorkade tomater, hackade
  • 2,5 cup rucola

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 420 °C. Lägg potatisskivorna på en plåt.
  2. Ringla över 1/2 av oljan och vänd runt tills de är täckta. Smaka av med salt och peppar. Rosta i ugnen i 25 minuter.
  3. Vispa ihop resten av oljan, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg potatis, soltorkade tomater och ruccola i en skål. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 528 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 52 %

Fett: 40 %.