Klar kycklingsoppa

25 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst
  • 5 cup vatten
  • 0,5 cup lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 4 cup kycklingbuljong
  • 1,5 cup majs, avrunnen
  • 4 ounce spenat

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en kastrull och täck den med vatten. Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar.
  2. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på locket och sänk värmen.
  3. Låt kycklingen puttra i 8-15 minuter. Ta ut kycklingen, låt den svalna och smula sönder den. Rädda vattnet.
  4. Lägg majs och spenat i en djup skål. Häll i kycklingvattnet. Tillsätt kycklingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 382 kcal.

Protein: 38 %

Kolhydrater: 31 %

Fett: 32 %