Kikärtsoppa

40 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk lök, hackad
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 2 cup grönsaksbuljong
  • 1 cup vatten
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och lök och fräs tills de är genomskinliga.
  2. Tillsätt kikärter och grönsaksbuljong och höj till medelvärme. Koka tills det är genomvarmt och krämigt, cirka 5 minuter. Mosa hälften av kikärterna med en träsked. Tillsätt vatten och låt sjuda tills det tjocknar, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med persilja och servera.

Näring (per person)

Kalorier: 335 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 37 %