Kikärter och Buddha Bowl för sötpotatis

25 min. total

Ingredienser

  • Grøntsager
    2 spsk olivolja
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 2 stk sötpotatis i tärningar
  • 1 stk squash i skivor
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,75 tsk chili, mald
  • 0,75 tsk vitlökspulver
  • 0,5 stk sallat
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Grönsaker
    Förvärm ugnen till 200 °C.
  2. Ringla olivolja över rödlök, sötpotatis och zucchini. Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Blanda under tiden kikärter med spiskummin, chili, vitlök, salt och peppar i en skål.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs kikärtorna, rör om ofta. Sänk värmen om de bryns för snabbt. Ta bort dem när de doftar och blir lätt bruna.
  5. Fördela rätten på tallrikar med sallad i botten, grönsaker i mitten och kikärter ovanpå. Garnera med persilja.

Näring (per person)

Kalorier: 551 kcal.

Protein: 15%

Kolhydrat: 52%

Fett: 33%