Kikärter i curry med brunt ris

25 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk röd currypasta
  • 0,75 cup kokosmjölk
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 2 stk tomat, hackad
  • 1 spsk limejuice
  • 1 tsk brunt mjöl
  • 1,5 spsk sojasås
  • 1 spsk koriander

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll dem varma.
  2. Under tiden värmer du oljan i en kastrull på medel-låg värme. Fräs löken i 5 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut. Tillsätt currypasta och mjölk under omrörning. Rör om tills curryn har löst sig.
  4. Tillsätt salt och kikärter. Koka upp på medelvärme och låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt tomat, limesaft och sojasås. Låt sjuda i 2 minuter.
  6. Smaka av och tillsätt brunt socker. Servera med ris. Garnera med koriander. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 767 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 62 %

Fett: 24 %