Kålrullar med kyckling och svamp

70 min. total

Ingredienser

  • 250 gram malet kyckling
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 5 stk skivad champinjon
  • 0,5 stk morot, riven
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,25 tsk peppar
  • 0,5 spsk sojasås
  • 0,5 spsk majsmjöl
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 tsk socker
  • 6 blad kål
  • 2 cup kycklingbuljong

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Ta en skål och blanda alla ingredienser utom kålbladen ordentligt.
  2. Lägg kålbladen på ett plant underlag. Lägg köttblandningen 2 cm från botten.
  3. Rulla ihop kålbladen och börja med botten. Vik in ändarna. Lägg rullarna med de vikta ändarna nedåt.
  4. Lägg de överflödiga kålbladen i botten av en ugnsfast form. Lägg kålrullarna bredvid varandra, med vikningarna nedåt.
  5. Häll kycklingbuljongen i skålen, den ska inte täcka rullarna. Grädda i 40-50 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 246 kcal.

Protein: 46 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 37 %