Justering av kållinser

60 min. total

Ingredienser

  • 1 cup bruna linser
  • 0,5 spsk kokosolja
  • 1 cup lök, hackad
  • 0,5 tsk vitlök, finhackad
  • 1 spsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk basilika
  • 1 blad laurelblad
  • 4 cup grönsaksbuljong
  • 1 tsk misopasta
  • 28 ounce hackade tomater
  • 0,5 stk vitkål, skivad
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Tillaga linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm kokosoljan på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk.
  3. Tillsätt vitlök, lagerblad och basilika. Stek i 2 minuter. Tillsätt vinäger för att avlasta pannan.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong, tomater, kål och miso. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i 30 minuter.
  5. Tillsätt linserna. Låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 279 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 58 %

Fett: 17%