Italiensk linssoppa

55 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 2 cup lök, hackad
  • 1 cup morot i tärningar
  • 1 cup selleri, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 8 cup grönsaksbuljong
  • 1 cup gröna linser
  • 15 ounce hackade tomater
  • 2 blad laurelblad
  • 0,25 tsk torkad timjan
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök, morot och selleri.
  2. Fräs i 6-7 minuter under omrörning. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1-2 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt buljong, tomater, lagerblad, timjan och peppar och rör om. Låt det puttra.
  4. Sänk värmen till medel-låg och lägg på locket delvis. Låt sjuda i 25-30 minuter och rör om regelbundet.
  5. Smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladen. Servera med riven ost och rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 481 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 47 %

Fett: 33 %