Indisk morot och linsdal

35 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk lök, hackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 0,25 tsk fänkålsfrön
  • 2 stk tomat, hackad
  • 1 stk morot i tärningar
  • 1 cup vatten
  • 6 ounce kokosmjölk
  • 100 gram röda linser
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 0,5 stk citron i både

Instruktioner

  1. Fräs löken i olja på medelvärme tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan ingefära och fänkålsfrön. Stek i ytterligare 5 minuter.
  2. Tillsätt tomater, morötter, vatten, kokosmjölk, salt och peppar. Koka upp. Sänk sedan till en svag kokning och tillsätt linserna.
  3. Koka i ytterligare 15-20 minuter. Servera i djupa tallrikar och garnera med färsk rå chili och citronsaft.

Näring (per person)

Kalorier: 330 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 39 %