Indisk blomkålscurry

40 min. total

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 st lök, hackad
  • 1 st ingefära, riven
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk curry
  • 230 gram hackade tomater
  • 0,5 tsk socker
  • 1 st blomkål, buketter
  • 2 st tärnad potatis
  • 1 st röd chili, halverad på längden
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk koriander, hackad
  • 2,4 dl basmatiris

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs löken i 10 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök, gurkmeja, spiskummin och currypulver.
  2. Stek i 1 minut. Rör i tomat och socker. Tillsätt blomkål, potatis och chili.
  3. Täck över och låt koka i 30 minuter, rör om regelbundet. När grönsakerna är kokta tar du bort chilin.
  4. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ta bort från värmen och låt det överflödiga vattnet rinna av.
  5. Häll över curryn i en skål. Rör i citronsaften och strö över koriander. Servera med ris. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 726 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 75 %

Fett: 13 %