Indisk blomkålscurry

40 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 stk ingefära, riven
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk curry
  • 230 gram hackade tomater
  • 0,5 tsk socker
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 2 stk tärnad potatis
  • 1 stk röd chili, halverad på längden
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk koriander, hackad
  • 1 cup basmatiris

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs löken i 10 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök, gurkmeja, spiskummin och currypulver.
  2. Stek i 1 minut. Rör i tomat och socker. Tillsätt blomkål, potatis och chili.
  3. Täck över och låt koka i 30 minuter, rör om regelbundet. När grönsakerna är kokta tar du bort chilin.
  4. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ta bort från värmen och låt det överflödiga vattnet rinna av.
  5. Häll över curryn i en skål. Rör i citronsaften och strö över koriander. Servera med ris. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 726 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 75 %

Fett: 13 %