Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Hemlagad lasagne
45 min. total
Ingredienser
- 110 gram lasagneplattor, fullkorn
- 1 msk olivolja
- 1 st lök, hackad
- 450 gram aubergine, skalad, tärnad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 230 gram malet nötkött (fettsnålt)
- 3,2 dl tomatpuré
- 7,1 dl höstost
- 1,2 dl mozzarella, riven
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 °C. Lägg lasagneplattor i en skål, häll varmt vatten över plattorna och ställ dem åt sidan. Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme.
- Skär auberginen i tärningar och blanda den med lök och vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i kastrullen och låt den koka i 8-10 minuter.
- Lägg köttet i pannan och stek ytterligare 3-5 minuter. Häll tomatpurén över köttet och koka tills blandningen tjocknar.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Bred ut ungefär 1/4 av köttet i botten av en ugnsfast form och täck med lasagneplattor.
- Lägg 1/3 keso i ett lager, sedan 1/3 köttfärssås. Upprepa två gånger med resten av plåtarna, osten och såsen.
- Tillsätt mozzarella och resterande keso. Grädda lasagnen i ugnen i 30-35 minuter. Låt den stå en stund innan du skär den i skivor. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 475 kcal.
Protein: 37 %
Kolhydrater: 36 %
Fett: 27 %