Hemlagad lasagne

45 min. total

Ingredienser

  • 4 ounce lasagneplattor, fullkorn
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 pound aubergine, skalad, tärnad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 11 translation missing: da.fluid_ounce tomatpuré
  • 3 cup höstost
  • 0,5 cup mozzarella, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Lägg lasagneplattor i en skål, häll varmt vatten över plattorna och ställ dem åt sidan. Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme.
  2. Skär auberginen i tärningar och blanda den med lök och vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i kastrullen och låt den koka i 8-10 minuter.
  3. Lägg köttet i pannan och stek ytterligare 3-5 minuter. Häll tomatpurén över köttet och koka tills blandningen tjocknar.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Bred ut ungefär 1/4 av köttet i botten av en ugnsfast form och täck med lasagneplattor.
  6. Lägg 1/3 keso i ett lager, sedan 1/3 köttfärssås. Upprepa två gånger med resten av plåtarna, osten och såsen.
  7. Tillsätt mozzarella och resterande keso. Grädda lasagnen i ugnen i 30-35 minuter. Låt den stå en stund innan du skär den i skivor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 475 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 36 %

Fett: 27 %