Hemlagad falafel och quinoasallad

25 min. total

Ingredienser

  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 15 gram persilja, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 stk schalottenlök, finhackad
  • 0,5 tsk sesamfrön
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 1 spsk vetemjöl
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 cup quinoa
  • 3 cup spenat
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 tsk tahini
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 spsk varmt vatten

Instruktioner

  1. Lägg kikärter, persilja, schalottenlök, sesamfrön, spiskummin, salt och peppar i en matberedare. Blanda tills det är slätt.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget tills blandningen är torr och lätt att forma. Skrapa ut den i en skål.
  3. Forma små bollar och tryck dem platt. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Stek falaflarna i 4-5 minuter, vänd dem under tiden.
  4. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Lägg quinoan på en tallrik tillsammans med avokado, gröna ärtor, spenat och falafel.
  6. Vispa tahini, vitlökspulver, vatten, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 733 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 35 %