Hemlagad falafel och quinoasallad

25 min. total

Ingredienser

  • 430 gram kikärter, avrunna
  • 15 gram persilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 st schalottenlök, finhackad
  • 0,5 tsk sesamfrön
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1,2 dl quinoa
  • 7,1 dl spenat
  • 1 st avokado i skivor
  • 2,4 dl gröna ärtor, blancherade
  • 2 tsk tahini
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 msk varmt vatten

Instruktioner

  1. Lägg kikärter, persilja, schalottenlök, sesamfrön, spiskummin, salt och peppar i en matberedare. Blanda tills det är slätt.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget tills blandningen är torr och lätt att forma. Skrapa ut den i en skål.
  3. Forma små bollar och tryck dem platt. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Stek falaflarna i 4-5 minuter, vänd dem under tiden.
  4. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Lägg quinoan på en tallrik tillsammans med avokado, gröna ärtor, spenat och falafel.
  6. Vispa tahini, vitlökspulver, vatten, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 733 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 35 %