Havsräkor med quinoasallad

30 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup svart quinoa
  • 0,5 cup havregrynsgröt
  • 0,12 cup solrosfrön
  • 1 stk vårlök, hackad
  • 2 stk äggviter
  • 0,25 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • 2 stk tomat i tärningar
  • 1 spsk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta bort från värmen, rör i luften och låt svalna.
  2. Blanda havregryn, solrosfrön, vårlök, äggvita, oregano, chiliflakes, salt och peppar i en skål.
  3. Forma havreblandningen till degbitar. Hetta upp fettet i en stekpanna. Stek i 4 minuter på varje sida.
  4. Blanda quinoa, tomat, olivolja, citronsaft, salt och peppar och blanda salladen.
  5. Servera havregrynsrätterna tillsammans med quinoasalladen. Garnera med persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 387 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 47 %

Fett: 37 %