Hasselback potatis med grillad kyckling

70 min. total

Ingredienser

  • 2 stk potatis, skrubbad
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 spsk smör, smält
  • 2 spsk mozzarella, riven
  • 1 spsk vårlök, hackad
  • 1 spsk olivolja
  • 2 stk kycklingbröst
  • 2 cup körsbärstomat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Skär potatisen i tunna skivor, men utan att skära igenom hela potatisen.
  2. Lägg potatisen i en bred kastrull. Salta och ringla det smälta smöret över potatisen. Grädda i ca 50 minuter.
  3. Ta ut dem ur ugnen. Strö mozzarellaost över dem. Grädda i ytterligare 10-15 minuter tills osten har smält.
  4. Under tiden värmer du upp en stekpanna med olja, lägger i kycklingen och steker den i 5 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen från stekpannan.
  5. Stek tomaterna i samma stekpanna tills de är lätt bruna och ta bort dem. Servera potatisen garnerad med vårlök och kycklingen med tomater. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 544 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 31 %

Fett: 42 %