Hamburgare råg ruccola ägg wrap

15 min. total

Ingredienser

  • 8 spsk yoghurt, naturlig
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk peppar
  • 8 stk ägg
  • 4 tsk vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 5 tsk olivolja
  • 1 cup rucola
  • 4 ounce hamburgerrumpa i skivor

Instruktioner

  1. Vispa ihop yoghurt, citronsaft, 3/4 av olivoljan, senap, 2/3 av saltet och peppar. Låt dra in.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl eller majsstärkelse och resten av saltet i en skål tills mjölet eller majsstärkelsen är helt upplöst.
  3. Ta en 30 cm lång stekpanna utan klister och värm den resterande oljan på medelvärme. Vänd på stekpannan och se till att hela botten täcks av olja.
  4. Tillsätt drygt 100 ml av äggblandningen och vänd på stekpannan tills botten är täckt av ett tunt lager. Stek tills botten och sidorna är fasta, cirka 3-6 minuter.
  5. Vänd med en spatel. Stek den andra sidan i 1 minut. Lägg upp på en tallrik. Gör färdigt wrapen och stek sedan nästa wrap.
  6. Lägg ett lager hamburgarcurry i wrapen medan den fortfarande är varm. Lägg ruccola och dressing i mitten och rulla ihop ordentligt.

Näring (per person)

Kalorier: 510 kcal.

Protein: 33 %.

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 57 %