Hamburgare råg ruccola ägg wrap

15 min. total

Ingredienser

  • 8 msk yoghurt, naturlig
  • 4 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk peppar
  • 8 st ägg
  • 4 tsk vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 5 tsk olivolja
  • 2,4 dl rucola
  • 110 gram hamburgerrumpa i skivor

Instruktioner

  1. Vispa ihop yoghurt, citronsaft, 3/4 av olivoljan, senap, 2/3 av saltet och peppar. Låt dra in.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl eller majsstärkelse och resten av saltet i en skål tills mjölet eller majsstärkelsen är helt upplöst.
  3. Ta en 30 cm lång stekpanna utan klister och värm den resterande oljan på medelvärme. Vänd på stekpannan och se till att hela botten täcks av olja.
  4. Tillsätt drygt 100 ml av äggblandningen och vänd på stekpannan tills botten är täckt av ett tunt lager. Stek tills botten och sidorna är fasta, cirka 3-6 minuter.
  5. Vänd med en spatel. Stek den andra sidan i 1 minut. Lägg upp på en tallrik. Gör färdigt wrapen och stek sedan nästa wrap.
  6. Lägg ett lager hamburgarcurry i wrapen medan den fortfarande är varm. Lägg ruccola och dressing i mitten och rulla ihop ordentligt.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 510 kcal.

Protein: 33 %.

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 57 %