Gurkmeja blomkålssallad

30 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, buketter
  • 3 spsk olivolja
  • 1 tsk kummin, mald
  • 2 tsk gurkmeja, mald
  • 5 ounce rucola
  • 0,5 cup persilja, hackad
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 2 spsk sesamfrön
  • 1 cup grekisk yoghurt
  • 2 spsk tahini
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Lägg blomkålen i en skål.
  2. Tillsätt 1/3 av oljan, spiskummin, gurkmeja, salt och peppar och blanda tills blomkålen är täckt.
  3. Lägg blomkålen på en plåt. Grädda dem i ugnen och rör om efter halva tiden i ca 20 minuter.
  4. Blanda ruccola, persilja, sallad och sesamfrön i en skål. Lägg salladen på en tallrik.
  5. Vispa ihop yoghurt, olja, tahini, citronsaft, salt och peppar i en ny skål. Smaka av med kryddor.
  6. Lägg blomkålen på salladen. Ringla yoghurtdressingen över salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 268 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 19 %

Fett: 61 %