Gurka-tomatsallad med skinka

20 min. total

Ingredienser

  • 4 stk ägg, vispade
  • 1 spsk vatten
  • 0,5 cup mozzarella, riven
  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk smör
  • 0,25 cup mayonnaise
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 1 spsk senap, brun
  • 1 spsk honung
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 cup kalkonskinka, skuren
  • 1 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och vatten i en skål. Värm oljan och smält smöret i en stekpanna. Häll ägget i kastrullen och vänd runt tills botten är täckt.
  2. När botten har fastnat, strö ost över omeletten. Stek i 1-2 minuter och vik på mitten. Ta bort den från stekpannan och skär den i tärningar.
  3. Blanda yoghurt, majonnäs, senap, honung, citronsaft, oregano, salt och peppar i en skål.
  4. Lägg till gurka, tomat, skinka och omelett. Blanda salladen. Krydda med peppar. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 661 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 13 %

Fett: 59 %