Morot med hemlagad hummus

10 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk tahini
  • 2 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 2 spsk vatten
  • 0,5 tsk paprika
  • 8 stk morot i pinnar

Instruktioner

  1. Lägg tahini och citronsaft i en matberedare. Blanda i 1 minut. Skrapa ner sidorna och mixa i 30 sekunder.
  2. Tillsätt olja, vitlök, spiskummin och salt. Blanda i 30 sekunder och skrapa ner sidorna.
  3. Tillsätt 1/2 av kikärterna och blanda i 1 minut. Skrapa ner sidorna. Tillsätt resten av kikärterna och mixa i 1-2 minuter.
  4. Tillsätt vatten om hummusen är för tjock. Krydda med kryddor. Skrapa ner den i en skål. Ringla olja och strö paprika över hummusen. Servera med morotspinnar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 268 kcal.

Protein: 14%

Kolhydrat: 44%

Fett: 41%