Grönkålssallad

15 min. total

Ingredienser

  • 5 cup kål, hackad
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,5 cup torkade tranbär
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk äppelcidervinäger
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1,5 spsk agave sirap

Instruktioner

  1. Lägg grönkålen och saltet i en skål. Massera grönkålen i 2-3 minuter tills den är mjuk.
  2. Tillsätt tomat, tranbär och ärtor i skålen.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, senap, sirap, salt och peppar i en ny skål.
  4. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 268 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 32 %