Grönkåls- och tomatsallad

20 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 spsk lönnsirap
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 4 cup kål, hackad
  • 2 cup röd quinoa
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,5 cup pinjenötter

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av allt överflödigt vatten.
  2. Vispa ihop vinäger, senap, sirap, olja, salt och peppar i en liten skål.
  3. Lägg kålen i en salladsskål, häll dressingen över den och massera in den i kålen.
  4. Tillsätt tomater och quinoa.
  5. Blanda salladen och strö över pinjenötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 573 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 35 %