Gröna pannkakor med lax

15 min. total

Ingredienser

  • 100 gram babyspenat
  • 130 gram fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 stk ägg
  • 0,75 cup sojamjölk
  • 1 spsk rapsolja
  • 1 tsk dill, hackad
  • 1 cup yoghurt, naturlig
  • 200 gram rökt lax i skivor

Instruktioner

  1. Lägg spenaten i en mixer och mixa till en puré. Tillsätt mjöl, bakpulver, ägg och mjölk. Blanda tills det är slätt.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Häll smeten i formen. Stek i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop yoghurt och dill i en skål. Servera pannkakorna med lax och yoghurtdressing på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 584 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 38 %

Fett: 34%