Grön lunchskål

25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup grekisk yoghurt
  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk citronskal
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • 0,75 cup quinoa
  • 6 cup broccoli, buketter, blancherade
  • 2 cup gröna bönor, blancherade
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 stk avokado i skivor

Instruktioner

  1. Vispa ihop grekisk yoghurt, olivolja, citronskal, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  2. Krydda med kryddor. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Lägg quinoa, broccoli, bönor, gurka och avokado i en skål. Servera med yoghurtdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 635 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 32 %