Grillkyckling med grön sallad

25 min. total

Ingredienser

  • 4 stk kycklingbröst
  • 1 spsk olivolja
  • 3 spsk smör
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,25 tsk paprika, rökt
  • 4 spsk honung
  • 6 spsk tabasco
  • 2 spsk limejuice
  • 6 cup blandad sallad
  • 3 stk tomat i skivor

Instruktioner

  1. Värm grillen till 205 °C. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och fräs ingefära och vitlök i 1 minut.
  2. Tillsätt paprika, honung, tabasco och 1/2 av limesaften. Rör ihop och låt sjuda i 4-5 minuter.
  3. Klappa kycklingen torr. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Pensla grillgallret med fett.
  4. Grilla kycklingen i 4-5 minuter på varje sida.
  5. Servera kycklingen med sallad och tomat. Ringla över olja och resten av limesaften. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 412 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 25 %

Fett: 45 %