Grillkyckling i ugn

60 min. total

Ingredienser

  • 8 stk kycklinglår
  • 3 spsk smör
  • 1 spsk lökpulver
  • 5 spsk brunt mjöl
  • 2 spsk sojasås
  • 1 cup ketchup
  • 0,5 cup vatten
  • 2 spsk senap, brun
  • 1 stk gurka i tärningar
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk mynta, hackad
  • 0,25 cup klar vinäger
  • 0,25 tsk salt
  • 0,12 tsk peppar

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lökpulver, socker, sojasås och senap och blanda väl.
  2. Tillsätt ketchup och vatten, rör om ordentligt och låt sjuda i 15 minuter. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form.
  3. Häll såsen över kycklingen och vänd den så att den blir täckt. Grädda utan lock i ca 45 minuter.
  4. Blanda gurka, mynta, vinäger, socker, salt och peppar i en skål. Servera kycklingen med gurk- och myntsallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 648 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 19 %

Fett: 47 %